הכי כיף לשחק במטבח במשחק של:
״אוי, נגמר הכל, חייבת למצוא משהו״, ולגלות מתכונים חדשים שיכנסו לרפרטואר הביתי.
הפעם הכל התחיל כחצי שעה לפני ארוחת הצהריים,
כשרציתי להכין בורגול כתוספת וגיליתי בו שלל חרקים.
זרקתי לפח, ניגשתי לקחת אורז וגיליתי שהכלי כמעט ריק.
בלית ברירה ערבבתי אורז עם קינואה צבעונית,
וכדי להחביא את הקינואה מסרבן הקינואה הקטן,
הוספתי כורכום, בצל, כרוב לבן ותבלינים ו…יצא מעדן!
הקטנצ׳יק (סרבן הקינואה) ישב עם הכף בתוך הסיר,
ולא הפסיק לחפור בו עד שהסיר היה ריק!
ממליצה לכם מאוד להכין כמות כפולה,
ומעודדת אתכם להוסיף עוד תוספות כיד הדמיון.
אפשר כמובן להכין רק מאורז או רק מקינואה,
אך המרקם והטעם כשמשלבים ביניהם פשוט נהדר,
וכמובן שכמה שיש יותר קינואה- כך התבשיל מזין יותר.
תוספת של קינואה, אורז וכרוב לבן
מה צריך?
2-3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות/רצועות דקות
כוס כרוב לבן קצוץ (בערך, לא צריך למדוד, אפשר יותר)
1 כפית כורכום (או יותר אם רוצים)
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית שום גבישי (אבקת שום)
1/3 כוס אורז+2/3 כוס קינואה צבעונית שטופים ומסוננים
1.5 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח +מעט פלפל שחור טחון
עלה דפנה (אופציונלי)
איך מכינים?
-מחממים שמן זית בסיר שיש לו מכסה תואם ומטגנים את הבצל כשתי דקות. מוסיפים את הכרוב ומטגנים עוד שתי דקות.
בינתים מרתיחים מים בקומקום.
-מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים.
-מוסיפים את האורז והקינואה ומערבבים היטב.
-מוסיפים את המים הרותחים,המלח, הפלפל השחור ועלה הדפנה ומביאים לרתיחה.
-ברגע שרותח מכסים במכסה ומעבירים לאש הכי קטנה שיש לכם על הכיריים, על הלהבה הכי קטנה!
-מבשלים במכסה סגור (בלי לפתוח!) 17 דקות בדיוק
-בתום 17 הדקות מכבים את האש ושמים מגבת מטבח מעל למכסה.
בשום פנים ואופן לא מרימים את המכסה!!
-מחכים 15 דקות ורק אז מרימים את המכסה ובעזרת מזלג פותחים בעדינות את האורז, טועמים ומוסיפים מלח/פלפל אם צריך.
אני אוהבת, בדיוק לפני ההגשה, לערבב פנימה חופן גדול של בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) חתוך לטבעות דקות.