בלוג

עוגת פירות קיץ ויוגורט

הכל התחיל מחשק שלא עבר לעוגה בחושה רכה וטעימה עם פירות קיץ חמצמצים וטעימים. על השיש חיכו משמשים ושזיפים רכים מדי והתלבטתי אם להכין עוגת שזיפים או עוגת משמשים. כשהכל נשמע טעים קשה להחליט ולבחור אז החלטתי פשוט לשלב ביניהם ונזכרתי גם בעוגת יוגורט שאני מאוד אוהבת. הוספתי עוד טעמים, שיניתי כהרגלי ויצרתי עוגה חדשה …

המשך קריאהעוגת פירות קיץ ויוגורט

הכריך המושלם- פאן באניה (Pan bagnat)

מה צריך לסנדוויץ׳ פאן באניה מושלם, אבל בגרסה איטלקית?… במקור מדובר בעצם בכריך צרפתי מניס שבצרפת- מעין סלט ניסואז בתוך לחם, שלוקחים כמנה מוכנה לפיקניק. בתרגום חופשי זה אומר ״לחם לח/רטוב״, כלומר הלחם סופג את כל הנוזלים ונוצרת מנת פיקניק אלוהית. האוריגינל מכיל רכיבים שונים ביניהם טונה, ביצה קשה, זיתים, אנשובי ועוד, שמונחים על לחם …

המשך קריאההכריך המושלם- פאן באניה (Pan bagnat)

כרובית שלמה בתנור

כרובית לבנה, יפה וחגיגית מתקבלת פה תמיד בזרועות פתוחות. לא משנה איך אכין אותה, אפילו מאודה עם מעט שמן זית או שמנת חמוצה בצד, היא תמיד נחטפת ראשונה מצלחת ההגשה. הפעם קניתי כרובית ענקית יפהפיה והחלטתי להשאיר אותה שלמה במלוא הדרה. היא עברה בישול באידוי, נמרחה בתערובת טעימה, קבלה כמה חופנים של פרורי לחם ונכנסה …

המשך קריאהכרובית שלמה בתנור

קניידלך או קניידלעך?

אין ספק שהכדורים האפרפרים הידועים כקניידלך או קניידלעך הם אחד הדברים שנראים הכי פחות מעוררי תאבון על שולחן חג הפסח. אבל בעיני הם בין הטעימים שבארוחת החג, במיוחד אם מכינים אותם נכון כך שיצאו טעימים, רכים וקלילים יותר מהיציקות הנפוצות.   הסודות הבסיסיים כאן הם: 1) להוסיף קצת עומק בטעם- בזכות בצל מטוגן ופלפל שחור …

המשך קריאהקניידלך או קניידלעך?

פשטיפסטה (פשטידת פסטה)

כן. זה טעים כמו שזה נראה. הבן שלי קורא לזה ״פשתיפסטה״ (פשטידה מפסטה) אבל זה למעשה מאפה של פסטה מבושלת וגבינות. אפשר להשתמש בכל תערובת של גבינות רכות וקשות, להוסיף תבלינים שאוהבים ותוספות ולאפות ב-180 מעלות עד שזה זהוב, מבעבע וקראנצ׳י. *אפשר להשתמש בכל מני שאריות של גבינה שיש במקרר *אפשר להשתמש בפסטה מחיטה מלא/כוסמין/ללא …

המשך קריאהפשטיפסטה (פשטידת פסטה)

עוגת שוקו-בננה

מי שאוהב שוקו בננה- חייב להכין!! עוגה שהכנתי בגלל שבננות בשלות מדי לאכילה הסתכלו עלי מקערת הפירות והתחננו להפוך למשהו מפנק לסופ״ש… עוגה בחושה קלי קלות שתצטרכו להתאפק ולתת לה להתקרר מעט כדי שלא תתפורר בחיתוך. (בקושי הספקתי לצלם לכם אותה🤭) לדעתי מתוקה מספיק אבל מי שאוהב מתוק יותר מוזמן לשים כוס סוכר במקום 3/4) …

המשך קריאהעוגת שוקו-בננה

סלט חסה על האש

אני אוהבת לשדרג ארוחות ׳על האש׳ במשהו מיוחד, והפעם אספר שחסה ערבית על הגריל זה ה-דבר! זו אחת מהמנות האלו, שאפקט ה-״וואו״ שלה עומד ביחס הפוך לקלות ההכנה שלה. נשמע מוזר? חכו עד שתטעמו ותבינו את הקסם. החסה עוברת צריבה שמוסיפה לה טעם מיוחד, מתובלת בויניגרט נקטרינות חמוץ מתוק קטיפתי ולסיום משתדרגת בטאץ׳ קראנצ׳י של …

המשך קריאהסלט חסה על האש

מאפינס בטעמים- טיפ

מאפינס בריאים יותר הם יופי של פתרון לבוקר- אבל ממליצה שתכינו כמות כפולה מראש, תקפיאו לאחר האפיה, וכך תוכלו לשלוף מהמקפיא מתי שתרצו. אז אם כבר הכנתם כמות כפולה, (שבינינו זו אותה העבודה, אבל התוצאה כפולה) אז למה לא להכין כבר 2 טעמים שונים? איך? מחלקים את הבלילה בצורה שווה ל-2 תבניות, ובכל תבנית מוסיפים …

המשך קריאהמאפינס בטעמים- טיפ

ירקות על האש

׳על האש׳ זה לא רק לשיפודים, קבבים והמבורגר. ברבקיו/גריל הוא גם כלי נפלא לצליית ירקות, ולא רק הברורים מאליו כמו פלפלים וחצילים- הכל הולך על האש, רק צריך לדעת איך. אז אם אתם מוכנים לגוון ולשדרג את הארוחות, הנה כמה טיפים עבורכם: יש ירקות שאפשר להבריש בשמן זית ולצלות מיד, לדוגמה: פטריות, אספרגוס, פלפלים, חצילים, …

המשך קריאהירקות על האש

רסק עגבניות- טיפ

פתחתם קופסת רסק עגבניות, השתמשתם במעט ונשאר הרבה רסק. מה עושים? מוציאים את מה שנשאר מהקופסה, מניחים על ניילון נצמד ומגלגלים. מסובבים את הקצוות לסגירה, כמו עטיפה של סוכריה, ומכניסים למקפיא לשימוש עתידי. אפשר גם לחלק למנות קטנות, וכל פעם לשלוף אחת מהמקפיא כשצריך. מתי משתמשים ברסק? כשרוצים להוסיף טעם וצבע, ברטבים למיניהם, בתבשילים, במרקים, …

המשך קריאהרסק עגבניות- טיפ