בלוג

חומץ בלסמי

לפני כמה ימים שאלה אותי חברה: ״איזה חומץ בלסמי כדאי לקנות?״ משתפת אתכם בהמלצה שנתתי לה+מידע נוסף: חומץ בלסמי אמיתי הוא ממודנה שבאיטליה. הוא מיוצר ממיץ ענבים שצומצם ואח״כ עבר יישון בחביות. כמה שהחומץ מיושן שנים רבות יותר- הוא איכותי יותר וכמובן שגם יקר יותר. החומץ שאנו קונים בד״כ לשימוש יומיומי הוא פחות איכותי, אבל …

המשך קריאהחומץ בלסמי

עוגת פקאן מייפל וקוקוס בריאה יותר

רוצים עוגה לשבת? או במלים אחרות- מה קורה כשאני קונה פקאנים יפים, והראש שלי ישר משדך להם מייפל וקוקוס… זו מעין עוגת מייפל משודרגת וקצת בריאה יותר (קצת). מה חשוב בעוגה הזו? -לא לערבב יותר מדי אחרי שמוסיפים את הקמח כי אז תתקבל עוגה דחוסה וכבדה (מה שנקרא ׳עוגת חנק׳). -אפשר רק עם קמח רגיל …

המשך קריאהעוגת פקאן מייפל וקוקוס בריאה יותר

איך מגלענים דובדבנים?

הדובדבנים עכשיו בשיאם, עשירים בנוגדי חמצון, יפים וטעימים. הבעיה מתחילה כשרוצים להשתמש בהם במתכון, או לתת לילדים קטנים- כי לא פשוט לגלען אותם. אפשר לקנות מגלען דובדבנים יעודי, אבל ניתן גם להשתמש באמצעים פשוטים- בקבוק זכוכית וצ׳ופסטיק (מקל אכילה יפני). מורידים לכל דובדבן את הגבעול, מניחים בקצה הבקבוק, ודוחפים את הצ׳ופסטיק דרך הדובדבן לצידו השני, …

המשך קריאהאיך מגלענים דובדבנים?

פלפלים קלויים

שבועות הפך מזמן למעין חגיגת מוצרי חלב, אבל הכוכבים העיקריים אמורים בכלל להיות הירקות והפירות (חג הביכורים, כן?…). פלפלים קלויים הם תוספת נפלאה לשבועות, אבל בעצם הם תמיד יופי של דבר, לא רק על שולחן החג- הם משדרגים כריכים, חביתות, סלטים, פשטידות, מאפים וכל מה שתרצו. ההכנה פשוטה לגמרי והתוצאה נהדרת, כל מה שצריך זה …

המשך קריאהפלפלים קלויים

טיפים להכנת פשטידה

אז החלטתם להכין פשטידה לשבועות או בכלל, מתחשק לכם לגוון, להרשים או סתם שיהיה טעים, אבל קשה לכם להחליט אילו טעמים לשלב? אתם לא לבד. לפעמים קשה לנו לדעת מה הולך עם מה, איך לשלב טעמים, מה כדאי להוסיף וכו׳. בדיוק בגלל זה החלטתי לתת לכם כמה טיפים ורעיונות- לשילובים קלאסיים וגם לדברים קצת שונים. …

המשך קריאהטיפים להכנת פשטידה

גבינה לאפיה תוצרת בית

חג השבועות קרב ומתכוני גבינה מתחילים להופיע. אחד הרכיבים המופיעים במתכונים הוא ׳גבינה לאפיה׳. מה היא בעצם גבינה לאפיה? זו גבינה יבשה יותר, שהגירו ממנה הרבה מהנוזלים. טוב טעם וכנען הן גבינות כחושות יבשות, אבל לקראת שבועות צצות על המדפים גם גבינות רכות לאפיה שנקראות ׳גבינה לאפיה׳. רציתי שתדעו, שאם רוצים להשתמש בגבינה לבנה רגילה, …

המשך קריאהגבינה לאפיה תוצרת בית

זה שום דבר…

לחתוך שום זה באמת שום דבר. יש כל מיני דרכים לחתוך/לקצוץ/לכתוש אותו, ולכל צורת חיתוך יש מטרה אחרת. אבל מה שהכי חשוב לדעת, זה שכמה שהשום יהיה חתוך קטן יותר, כך יהיה טעמו מורגש יותר. ובתכל׳ס מה זה משנה? אם אתם רוצים טעם שומי חזק מאוד- תכתשו כמה שיותר, אבל אם אתם רוצים טעם עדין …

המשך קריאהזה שום דבר…

ריבת תות

ריבת תות ביתית אדומה אדומה, שבתוכה תותים שלמים שנראים כמו אבני חן, מזכירה לי תמיד חופשה בגליל. זה מחזיר אותי לצימרים עם ארוחת בוקר, כשהחלק האהוב עלי בארוחה הוא הצלוחית הקטנה עם ריבה תוצרת בית. אבל לא צריך לנסוע לצימר בשביל צלוחית שכזו, אפשר להכין ריבת תות נהדרת בבית! תכינו מהר מהר, לפני שתגמר עונת …

המשך קריאהריבת תות

אפיה ובישול בטורבו

אחד המשפטים שאני שומעת הרבה (ומיד מסבירה ומתקנת) הוא: ״אני אופה רק על טורבו״. טורבו הוא רק אחד ממצבי האפיה והבישול בתנור והשימוש בו צריך להיות נכון. כמו שבמכונת הכביסה יש לנו תוכניות שונות, כך גם בתנור האפיה שלנו. כמו שלא נכבס תמיד על 60 מעלות, כך גם לא נכון להשתמש תמיד בטורבו בתנור. כשבוחרים …

המשך קריאהאפיה ובישול בטורבו

צ׳יפס בתנור

צ׳יפס בתנור- רכים מבפנים ושחומים מבחוץ, טעימים וגם בריאים יותר, בלי לעמוד ולטגן, בלי להריח כאילו שחיתם בצ׳יפסר… מושלמים כתוספת לכל דבר ותמיד מתחסלים. אפשר גם לחתוך לפלחים, לקוביות או לעיגולים, העיקר שכל החתיכות יחתכו באותה צורת החיתוך ובאותו הגודל על מנת שיתבשלו באותו הזמן באופן שווה. השיטה לקבלת רכות מבפנים ופריכות מבחוץ היא שילוב …

המשך קריאהצ׳יפס בתנור