בלוג

אבנים יקרות מסלק

יש תוספות שבעיני טעימות יותר מהמנה העיקרית. סלק צלוי עם רכז רימונים, בלסמי וטימין הוא כזה. אני מסוגלת לחסל קערה שלמה מבלי למצמץ… הוא טעים חם, בטמפרטורת חדר וגם קר. כשחומר הגלם העיקרי- הסלקים הנפלאים של חווה אורגנית מרחביה כל כך טרי וטעים, לא צריך להוסיף לו הרבה. את הסלקים צליתי בתבנית מקסימה שקניתי לי …

המשך קריאהאבנים יקרות מסלק

בישול עם יין

לקראת החגים עולים בדרך כלל יותר מתכונים עם יין- צלי כתף ברוטב יין אדום, אגסים ביין ועוד. טעות בסיסית של הרבה מאתנו, היא לקנות ״יין לבישול״ או במילים אחרות- את היין הכי זול שאפשר למצוא על המדף בחנות.   אם היין הוא לא יין שהייתם בוחרים לשתות, גם אל תבחרו בו לבישול. כאשר אנחנו מבשלים …

המשך קריאהבישול עם יין

עוגת דבש כמו של פעם

אני יודעת שיש המון מתכונים של עוגות דבש עם שדרוגים וטוויסטים למיניהם אבל אני אוהבת את עוגת הדבש שלי בסגנון העוגות של פעם- פשוטה ועסיסית ועם טעם נקי של דבש ומעט תבלינים. שדרוג היחיד שטעים לי הוא ציפוי פריך של אגוזי פקאן או שקדים, כמו על המאפינס שבתמונה. בעוגה הזו אני אוהבת לערבב דבש וסילאן …

המשך קריאהעוגת דבש כמו של פעם

איך בוחרים ומקלפים מלון?

אצלנו בבית מאוד אוהבים מלון. ככה סתם וגם בשייק פירות קייצי. איך בוחרים אחד מוצלח? דוגמת הרשת שמופיעה עליו צריכה להיות צפופה, הקצה מעט רך ומאוד ריחני. אבל יותר חשוב- איך מקלפים וחותכים אותו בקלות? (בתמונות- מלמעלה עם כיוון השעון) 1. מניחים על קרש ובעזרת סכין חדה מורידים את שני הקצוות שלו כך שנותרים עם מעין חבית. 2.מניחים אותו על אחד …

המשך קריאהאיך בוחרים ומקלפים מלון?

זהב (טוב, וניל…) טהור

תמצית וניל תוצרת בית, טהורה ואיכותית, יכולה וצריכה להיות בכל בית. למה? כי היא משדרגת כל מה שרוצים להוסיף לו טעם של וניל אמיתי וטהור, כי בקבוקון קטן של תמצית וניל איכותית עולה די הרבה, כי נורא פשוט להכין אותה בכמות גדולה וכי היא מחזיקה ונשמרת המון המון זמן. מסתבר שבכל מתכון שלי, שכולל תמצית …

המשך קריאהזהב (טוב, וניל…) טהור

קישוא בהפתעה

זוקיני ושוקולד אולי לא נשמעים כמו שידוך משמיים אבל בארה״ב קישוא הוא מרכיב מקובל בעוגה, בדיוק כמו גזר, ואין סיבה שלא יהיה- טעמו אינו דומיננטי והוא תורם לעוגה רכות נפלאה. בחרתי לשתף אתכם בעוגה בריאה יותר, עם מתיקות עדינה (ניתן להעלות מעט את כמות הסוכר) שחוסלה ע״י שכנים, חברים וילדים (שלא ידעו בכלל שיש בה …

המשך קריאהקישוא בהפתעה

העוגה הכי ישראלית

עוגת תפוזים, הידועה גם בשם עוגת מיץ, היא אחת העוגות הכי ישראליות בעיני. זו אחת העוגות הכי טעימות וביתיות שיש ואצלי היא אורחת קבועה במיוחד בחורף. לפעמים אני גם מכינה אותה כמאפינס, ולפעמים מוסיפה לה כל מיני דברים (אוכמניות קפואות, שוקולד מגורד, כתר של פרוסות תות, שכבת קינמון וקוקוס באמצע ועוד…). אם יש עוגה שאפשר …

המשך קריאההעוגה הכי ישראלית

בוקר טוב מאוד

גרנולה ביתית זה עניין פשוט שלוקח כ-10 דקות עבודה. בחיי. נכון שיותר מהיר וקל לקחת שקית של גרנולה מוכנה מהמדף בחנות אבל הרבה יותר בריא וטעים להכין בבית. הבסיס הוא שיבולת שועל (לא זו מהירת ההכנה אלא העבה יותר) והיופי פה הוא שאנחנו מחליטים כמה סוכר להוסיף, אין פה בכלל שמן ואנחנו בוחרים אילו טעמים …

המשך קריאהבוקר טוב מאוד

שימוש נכון במיקסר

כאשר אני מוזמנת להעביר סדנה בבית מארח, לא פעם עולה השאלה: ״אבל אין לי מיקסר, מה עושים?״. תשובתי הקבועה היא שבעצם לא חייבים מיקסר ושאפשר להכין בצקים ועוגות גם באופן ידני. מיקסר אני ממליצה לקנות רק אם באמת אופים בתדירות גבוהה ומתכוונים להשתמש בו באופן קבוע. (זה אמנם אביזר נח אבל הוא די יקר ותופס …

המשך קריאהשימוש נכון במיקסר